Karganın Kabil'e Ceset Gömmeyi Öğretmesi

Kur'an'da Kabil'e karga tarafından Habil'in cesetini gömmesinin öğretildiği yazar;


Maide:31=Allah, kardeşinin ölüsünü nasıl gömeceğini göstermek üzere, ona yeri eşeleyen bir karga gönderdi. "Bana yazıklar olsun! Kardeşimin ölüsünü örtmek için bu karga kadar olmaktan aciz kaldım" dedi de ettiğine yananlardan oldu.


Tevrat'ta karganın Kabil'e ceset gömmeyi öğrettiği bu masal yoktur fakat hikayenin neredeyse aynısını Tevrat'ın yorumlarından biri olan ''Pirke Rabbi Eleazer'' isimli kitapta buluyoruz,aynen şöyle diyor;
Adem ve Havva ceseti ne yapacaklarını bilmeden cesetin  yanına oturup ağladılar,henüz gömme işlemi hakkında hiçbirşey bilmiyorlardı.Derken bir karga geldi,başka bir karganın ölü bedenini aldı ve yeri eşeleyerek bir çukur açtı ve ceseti çukura yerleştirdi,sonra da üstünü kapattı.Adem:Haydi biz de karganın yaptığının aynını yapalım dedi ve hemen Habil'in bedenini kargadan öğrendikleri gibi gömdüler.
Gördüğünüz gibi hikaye Kur'an'daki ile tıpa tıp aynı,sadece Pirke'de Adem ve Havva olan Kur'an'da Kabil olmuş,başka da bir değişiklik yok.Elbetteki Habil'i Adem ve Havva öldürmedi bu masala göre de.Sadece Kabil Habil'i öldürünce,Adem ve Havva bundan haberdar oldu,Kabil cesedi bırakıp gitmişti.O yüzden cesedi Adem ve Havva gömdü.